SPONSORS

Schoolkorfbaltoernooi!

Uitnodiging wedstrijden selectie!

Hallo allemaal!

Zaterdag 11 januari komen alle sponsoren en jeugdleden bij de wedstrijden van de selectie kijken. Wij willen iedereen dus uitnodigen om de selectie te komen aanmoedigen, u bent van harte welkom! De wedstrijd van het eerste begint om 19:55u en die van het tweede om 20:05u. We hopen op een grote opkomst en twee mooie wedstrijden. Tot ziens op 11 januari in de Boppeslach te Damwoude!

Groetjes,
De Activiteitencommissie

NQL verliest van Joure

DAMWALD, 21 december 2013 - NQL speelde deze zaterdag haar wedstrijd in de zaal tegen Joure. Net als NQL een jonge ploeg met veel energie. De laatste veldontmoeting eindigde in een zinderende slotfase in een 10-10 gelijkspel waarbij NQL het punt stal, Joure zou dus enigszins het gevoel kunnen hebben dat er iets recht te zetten was.

Toch nam NQL eerste de leiding het was Einte Wassenaar die van afstand tekende voor de 1-0. Joure klapte echter meteen over de geastmers heen door 4 maal op rij te scoren. Het was invalster Gerbrich Hoekstra (verving de geblesseerde Minke van der Wal) die voor de thuisploeg weer wat terug wist te doen en scoorde via een uitstarter 4-2. Helaas was er weinig scorend vermogen in het aanvalsvak van Bartel Visser en had de verdediging van Minne Jansma het moeilijk met de aanvallende dames van Joure. Via blokken in het voorveld konden de dames 2 doelpunten scoren en zetten de stand op 6-2. Anika Terpstra wist een strafworp te versieren die verzilverd werd door Minne Jansma. Maar Joure scoorde het laatste goal voor de rust. Een bedroevende 8-3 ruststand stond op het scorebord.

Coach Dirk Grit (verving Renze Miedema) benadrukte dat er gekeken moest worden naar de tegenstander, rustig spel en duidelijk.

NQL kwam de rust uit met 2 doelpunten een mooie afstander van Sijmen Hoekstra en een kleine kans van Einte Wassenaar, toch wist Joure weer uit te lopen met 2 doelpunten tot 5-10. Na deze treffer kreeg NQL meer grip op de wedstrijd en de aandacht van Joure verslapte. Het vak van Bartel Visser groeide in hun aanvallen, ze wisten de goeie mensen op de goeie plaatsen te zetten en dit betaalde uit. Bartel Visser kwam op steun en draaide zich om voor het schot en wist de inhaalrace zo in te luiden 6-10. Gerbrich Hoekstra wist een strafworp te versieren die Minne Jansma weer verzilverde, ook Spits Einte Wassenaar was weer op schot en wist van afstand te scoren. Ook Sijmen Hoekstra die zichzelf goed herpakte de 2de helft wist van afstand het gat van de korf te vinden en door de 9-10 te scoren ook de spanning terugbracht in de wedstrijd.

Joure besefte dat ze: ‘de kop erbij’ moesten houden en wist weer wat lucht te krijgen na 2 scores. de laatste 5 minuten van de wedstrijd gingen in maar Einte Wassenaar had nog steeds geloof in de punten en legde nogmaals aan van afstand 12-10. Sijmen Hoekstra bracht in de slotfase de spanning compleet terug 12-11. Met nog maar 1 minuut te spelen moest NQL meer risico’s nemen om in balbezit te komen. Minne jansma maakte een bewuste overtreding waarna Joure de vrije bal verspeelde. Bartel Visser lostte nog een schot van afstand maar wist niet tot scoren te komen en met een eindstand van 12-11 floot de scheidsrechter af. Einte Wassenaar: ‘ het is frustrerend als je qua spel niet onderdoet van je tegenstander, maar het niet in goals uit kunt drukken het scoren is het heikele punt.

Doelpuntenmakers NQL: Einte Wassenaar 4x, Sijmen Hoekstra 3x, Minne Jansma 2x (2), Bartel Visser en Gerbrich Hoekstra

NQL maakt het Lemmer knap lastig

LEMMER, 14 december 2013 - De hoofdmacht van de combinatieclub NQL trad deze zaterdag aan tegen de ongeslagen koploper in klasse 4B. Lemmer is een bekende tegenstander omdat er op het veld ook tegen gespeeld wordt. De laatste ontmoeting was een doelpuntrijk duel waarin Lemmer als winnnaar uit de bus kwam met 16-19. Al met al kon dit een mooie wedstrijd worden.

De openingsfase was voor de thuisploeg uit Lemmer via 2 uitstarters wisten ze de score al snel op 0-2 te zetten. Bartel Visser wist voor NQL de 0 van het scorebord te vegen door een mooie doorloopbal te benutten. Lemmer wist nu toch weer wat afstand te nemen en zette de 3-1 en 4-1 op het scorebord. Om mee te blijven doen aan de wedstrijd zou NQL scorend mee moeten komen. Gelukkig was Anika Terpstra attent en wist de score via afstand naar 4-2 te tillen. Lemmer liep andermaal uit naar een comfortabele 5-3. Hierna oefende NQL veel verdedigende druk uit waar Lemmer niet meteen een antwoord op had, door snelle onderscheppingen en goede aanvallen wist NQL via de heren Bartel Visser, Einte Wassenaar en Minne Jansma langszij te komen. 5-5. De spitsen van Lemmer werden weer wakker geschud en de thuisploeg sloeg weer een gat van 2 doelpunten. 7-5 . Einte Wassenaar wist van afstand nog te scoren maar ook Lemmer deed dit. De rust werd bereikt met een 8-6 in het voordeel van Lemmer. NQL wat in de 2e helft wel eens ‘dreech’ uit de startblokken kan komen wilde absoluut niet over zich heen laten lopen na de rust en Bartel Visser legde de Lemsters meteen het vuur aan de schenen door een mooie kleine kans te scoren. Toch bleef Lemmer rustig en scoorde weer 2 maal achter elkaar aan, 10-7. Voor NQL scoorde Einte Wassenaar nog een afstander maar toen stokte de score van de Burdaarders. Lijdzaam moest NQL toekijken hoe Lemmer 3 afstanders op rij wist te scoren waardoor de thuisploeg de comfortabele stand bereikte van 13-8. De ervaren Minne Jansma wist de machine echter weer op gang te krijgen en zette de stand op 13-9. Lemmer mocht de 14-9 nog verzilveren.

Met een gat van 5 doelpunten voelde Lemmer zich wellicht safe. NQL gaat echter altijd vrolijk door de gevaarlijke Bartel Visser wist de stand op 14-10 te zetten. NQL kroop langzaamaan dichterbij Anika Terpstra wist haar ploeg met 2 afstanders in 2 opeenvolgende aanvallen weer helemaal terug in de race te brengen 14-12. De Lemsters werden verdedigend gecontroleerd en de het aanvalsvak van Bartel Visser wist een strafworp te versieren. Er stond veel druk op deze stip, Bartel Visser voelde het en mistte jammerlijk. In dezelfde aanval werd er nog een strafworp toegekend en onder een nog grotere druk wist Bartel Visser deze kans te verzilveren. Er stond nog 1 minuut op de klok en waarschijnlijk zou de ervaren ploeg van Lemmer de wedstrijd uitspelen. Toch wist NQL de bal nog te onderscheppen. Een schot dat beide randen van de korf zag maar er niet doorheen ging was het resultaat. Verder dan 14-13 kwam deze wedstrijd niet. Twee korfballende ploegen die beide vol voor de winst gingen, maar toch een leuk sportief duel lieten zien met een zinderende slotfase.

Doelpuntenmakers NQL: Bartel Visser 5x (1), Anika Terpstra en Einte Wassenaar 3x, Minne Jansma 2x (1)

NQL zoekt nieuwe bestuursleden!

De vereniging is nog op zoek naar nieuwe bestuursleden voor de functies secretaris en opleidingen. Ben je geïnteressseerd? Neem dan contact op met Minne Jansma!

NQL wint van Boelenslaan

DAMWALD, 7 december 2013 - Zaterdag, 7 december, Damwoude. NQL 1 trad aan voor een pot korfbal en met twee verliezen op rij was winst wel weer eens welkom. Dit was ook mogelijk want het was Boelenslaan dat deze zaterdag te gast was.

NQL wist de score te openen door Anika Terpstra die eerst in contact kwam met de korf en daarna pas met de bal maar ondanks alles toch de 1-0 erin kon leggen middels een kleine kans. Boelenslaan scoorde kort hierna de aansluitingstreffer, Bartel Visser zorgde van afstand voor de 2-1 maar ook nu kon Boelenslaan bijblijven. Anika Terpstra en Minne Jansma wisten een gaatje te slaan naar 4-2. Maar NQL wist het verschil niet te maken en was te rommelig. Zowel aanvallend als verdedigend, en moest toezien hoe Boelenslaan de leiding over nam met 3 scores op rij 4-5.

NQL rechtte de rug en wist nu ook 3 keer op rij te scoren om zo de leiding weer over te nemen. Toch kon het niet comfortabel de rust in gaan want Boelenslaan scoorde ook nog eenmaal, ruststand werd gezet op 7-6. Een geïrriteerde coach Miedema gaf in de rust een donderpreek. Het was te makkelijk, te laks en te lui. Meteen uit de rust moest het gebeuren en verdedigend geen domme fouten meer maken.

NQL wist na de rust Boelenslaan onder controle te houden, maar ondanks dat het goede aanvallen liet zien werd de score niet gemakkelijk vergroot. Toch waren het Minne Jansma en Tineke v/d Velde die van afstand raak konden schieten en zo het gat op 3 konden zetten. 9-6. Boelenslaan scoorde de 9-7 maar Anika Terpstra en Einte Wassenaar waren van afstand trefzeker 11-7. Dit was het moment voor NQL om een monsterscore te maken. Verdedigend had NQL de zaak onder controle en aanvallend werd het goed opgezet, echter het benutten van de kansen lukte niet. Omdat NQL de score niet uitbreidde kon Boelenslaan dichterbij kruipen. Naar 11-8 en 11-9. De laatste minuten van de wedstrijd waren begonnen en NQL speelde de wedstrijd uit maar verloor in de laatste minuut toch nog het balbezit waardoor Boelenslaan nog 1 keer scoorde Eindstand 11-10.

Doelpuntenmakers NQL: Minne Jansma 3x, Anika Terpstra 3x, Bartel Visser 2x, Tineke van der Velde,
Ilse Raap en Eine Wassenaar

Hufterproof korven!

Er zijn nu ook hufterproof korven geplaatst op het schoolplein bij basisschool De Tarissing en in speeltuin
It Boarterspunt te Rinsumageast!

NQL verliest tegen MN&W

DAMWALD, 30 november 2013 - NQL had deze zaterdag de eerste thuiswedstrijd op het programma te staan. Coach Miedema wou graag een mooie wedstrijd zien, vooral omdat de pot tegen DTS niet helemaal uit de verf kwam. MN&M dat een moeizame winst behaalde tegen Boelenslaan en slechts met 1 doelpunt verloor van DTS beloofde een zware tegenstander te worden voor de NQL’ers.

Het eerste fluitsignaal klonk en beide ploegen kwamen gevaarlijk uit de startblokken. Het was Einte Wassenaar met een afstander die de score mocht openen. MN&W klampte meteen vast en scoorde een tegentreffer. Middels een strafworp kwam MN&W op voorsprong 2-1. Sijmen Hoekstra wist een kansje achter de korf te benutten en maakte de stand weer gelijk. De gehele eerste helft ging gelijk op de ene keer nam MN&W de leiding, de andere keer was het NQL weer. tot de laatste 3 minuten. NQL moest toezien hoe MN&W op een comfortabelere voorsprong kwam van 6-8.

Coach Miedema was niet ontevreden hoewel hij wel meer druk op de passing wou. NQL moest zich vooral de kaas niet van het brood laten eten! Meer duidelijkheid in het opzetten van de aanvallen en iets feller!

Helaas wist NQL ondanks goede aanvallen het balletje niet meer door de korf te krijgen en MN&W liep langzaamaan verder uit naar 6-10. MN&W maakte minder plaatsfouten en bleef rustiger en gingen verzorgder spelen. Toch wist NQL weer wat druk uit te oefenen door 2 afstandsschoten 1 van Minne Jansma en 1 van Einte Wassenaar. 8-10. Dit was het moment dat NQL weer mee kon doen aan de wedstrijd. Helaas stokte de score weer en na enige tijd moest NQL weer 2 tegentreffers incasseren. MN&W wist het gat toen nog te vergroten naar 8-13, en de spanning viel van de Hijumers af. Einte Wassenaar scoorde van afstand de 9-13. Maar MN&W was los. Door rustig en verzorgd te spelen wist het verder uit te lopen naar 9-15. Minne Jansma wist de 10-15 nog door het kunststof te gooien, maar MN&W had het slotakkoord. De eindstand werd gezet op een geflatteerde 10-17 in het voordeel van Hijum.

Doelpuntenmakers NQL: Einte Wassenaar 4x, Minne Jansma 3x (1), Sijmen Hoekstra 2x en Bartel Visser

NQL wint uit van Zunobri in eerste zaalwedstrijd

GRIJPSKERK, 9 november 2013 - Op zaterdag 9 november trad NQL 1 weer aan voor een pot korfbal. NQL moest spelen in Grijpskerk tegen Zunobri. NQL kwam van het veld af met goeie wedstrijden maar tegenvallende resultaten en wil in de zaal goed beginnen.

NQL ging voorspoedig van start en kwam met 0-2 voor. Zunobri scoorde na de wissel echter meteen een tegentreffer van afstand. Het aanvalsvak met de in vorm zijnde Bartel Visser wist het gat echter meteen groter te maken en de stand werd 1-3. Toch klampte Zunobri nog vast en bleef knokken en dat werd beloond de stand werd 2-3. Minke van der Wal die haar eerste minuten in NQL 1 wist van afstand te scoren, 2-4.

Hierop ging het aanvalsvak weer vlot van start. Dit leidde tot 2 strafworpen die verzilverd werden de afstand werd vergroot tot vier doelpunten. Het werd 2-6. Helaas kon Zunobri snel 2 tegentreffers maken waardoor het toch spannend bleef. Sijmen Hoekstra scoorde nog een keer van afstand. Hierdoor ging de ploegen met een stand van 4-7 de rust in.

Zo ging een bloedfanatiek NQL de tweede helft in. De verdediging in beide vakken stond goed en NQL maakte het gat groter. Pas na vier doelpunten van NQL waardoor het 4-11 werd, wist Zunobri weer wat terug te doen en zette de thuisspelende ploeg de stand op 5-11.

De wedstrijd was beslist, het gat was geslagen en in de laatste 15 minuten van de wedstrijd werd er nog om en om gescoord door beide ploegen. Het slotwoord was voor de ploeg uit Zuidhorn. En zo werd de eindstand beslist op 8-14.

Trotse coach Renze Miedema: We trainen veel op het schot en schottechniek, en vandaag scoren we van de 14 doelpunten 11 van afstand. Dat moeten we vasthouden om goed mee te blijven doen in de competitie.

Doelpuntenmakers NQL: Bartel Visser 5x (2), Einte Wassenaar 4x, Sijmen Hoekstra 2x,
Minke van der Wal 2x en Minne Jansma

Rood-Wit 1 - NQL 1

WEZEP, 12 oktober 2013 - Op deze bewolkte, maar windstille zaterdag stond er weer een uitwedstrijd op het programma voor de selectie van NQL. De tegenstanders Rood-Wit uit het verre Wezep had een iets hoger doelsaldo dan NQL, maar er lagen zeker kansen.

NQL opende de score snel. Sijmen Hoekstra wist te scoren door een vrije bal. De daaropvolgende aanval scoorde Rood-Wit meteen de 1-1. Ook de 2-1 en de 3-1 vielen aan de kant van Rood-Wit. Minne Jansma zorgde er echter voor dat de wedstrijd nog niet meteen in de beginfase beslist werd en zette met een strafworp 3-2 op het scorebord.

Toch bleek dat Rood-Wit meer schotkracht had dan de NQL’ers en ze wisten met 3 afstandsschoten uit te lopen naar 6-2. Sijmen Hoekstra wist nog een vrije bal te scoren en zette de stand op 6-3 maar Rood- Wit zette daar weer 2 scores tegenover. Wiebe Rozenga (die de geblesseerde Einte Wassenaar verving) wist nog een uitstarter te scoren, Sijmen Hoekstra nog een afstandsschot, maar ook Rood-Wit vond voor rust nog een keer de korf. Ruststand: 9-5.

Na rust vonden de Wezepers iets minder gemakkelijk het gat van de korf. Hoewel de 10-5 wel voor de Rood-Witten was, kreeg NQL meer grip op de wedstrijd. Na scores van Ilse Raap en Minne Jansma stond het alweer 10-7 en was het weer een wedstrijd voor de NQL’ers. Rood-Wit hield het hoofd echter koel en bleef knap hun spel spelen. Beide partijen hadden goede en lange aanvallen en het was maar net de vraag welke goal eerder viel: de 10-8 of de 11-7. Zoals gezegd scoorden de Wezepers iets gemakkelijker van afstand en dus viel de 11-7 en de 12-7. Wiebe Rozenga wist ook van afstand te scoren, maar NQL kon niet dichterbij komen omdat Rood-Wit mee bleef scoren. 13-8. Sijmen Hoekstra maakte nog een uitstartbal, maar moest de daaropvolgende aanval ook 1 incasseren. Zo komen we op een eindstand van 14-9.

Complimenten vanaf de NQL kant voor de goede arbitrage. Het bleef op deze manier een mooie pot om te spelen voor beide ploegen, ook het publiek van Wezep bedankt voor het kijken en tot de volgende confrontatie.

Doelpuntenmakers NQL: Sijmen Hoekstra 4x, Minne Jansma 2x (1), Wybe Rozenga 2x en Ilse Raap

NQL 1 gelijk tegen Joure 1

JOURE, 28 september 2013 - Zaterdag mocht de selectie van NQL 1 weer aantreden voor een mooie pot korfbal. Het weer zat goed mee op deze zaterdag en met de winst van vorige week op Niek in het achterhoofd begon NQL enthousiast en gemotiveerd voor de 2 punten aan de wedstrijd.

Helaas kwam NQL snel 2-0 op achterstand door een afstandsschot van Joure, en een goed benutte vrije bal. Het vak van Ilse Raap, Bartel Visser, Tineke v/d Velde en Einte Wassenaar had iets recht te zetten. Dit deden zij meteen in hun eerste aanval door een mooie afstander van aanvoerster Ilse Raap. De daaropvolgende aanval werd een strafworp versierd die werd benut door Bartel Visser.

NQL wilde doorzetten maar moest de 3-2 echter snel incasseren. Na een korte periode zonder doelpunten werd toch de 3-3 gemaakt ook door middel van een benutte strafworp van Minne Jansma. Het andere aanvalsvak kon de korf met moeite vinden waardoor de verdediging van het vak van Sijmen Hoekstra zwaar onder druk kwam. Joure wist in deze periode een gat van 2 doelpunten te maken maar voor rust wist Minne Jansma middels een kleine kans het gat van de korf te vinden. Ruststand: 5-4.

Na een korte bespreking van coach Renze Miedema kwam NQL tot op het bot gemotiveerd de kleedkamer uit, dit mondde uit in de eerste voorsprong van de wedstrijd voor de NQL’ers door doelpunten van Sijmen Hoekstra en Einte Wassenaar. De voorsprong werd echter niet uitgebreid naar 2 maar Joure wist weer langszij te komen, 6-6. Het werd een periode waarin veel fouten door gretigheid werden gemaakt, maar de vele vrije ballen en strafworpen werden door beide clubs niet goed genoeg benut. Zodoende bleef de wedstrijd lange tijd in evenwicht. Toch was het nu Joure die het heft weer in handen nam en in eigen huis het gat van 10-8 maakte met nog 3 minuten op de klok. Een hectische periode brak aan. NQL wilde niet puntloos naar huis gaan, en Joure wilde de 2 punten in eigen huis houden. Met een eindsprint wist NQL de 10-9 door het kunststof te gooien. Joure begon nu zenuwachtig te worden en de verdediging van NQL wist de bal zodanig snel te onderscheppen. Het aanvalsvak van Bartel Visser kreeg nog een kans op de 10-10 maar de laatste minuut was aangebroken dus het moest aandringen. Een afstandsschot van Einte Wassenaar zorgde dat NQL niet puntloos naar huis af hoefde te reizen. Hij zette de eindstand op 10-10.

Al met al een zinderende wedstrijd met als winnaar het publiek dat in grote getale was gekomen.

Sportvelden Dantumadiel afgekeurd!

Gemeente Dantumadiel heeft alle velden tot en met 8 september afgekeurd i.v.m. de droogte. Dit geldt voor zowel de trainings- als wedstrijdvelden!